در ذيل برنامه غذايي ماه مبارك رمضان را به تمام پرورش اندام كاران تقديم مي داريم:

در ذیل برنامه غذایی ماه مبارک رمضان را به تمام پرورش اندام کاران تقدیم می داریم:

1ساعت قبل از سحر:

1 لیوان شیر+ خرما

یا جوانه تازه گندم (یا ماش) همراه با سس سفید یا یک دوم تن ماهی با چند قطره آب لیمو یا هر نوع حبوبات بدون پوست

سحر:

1یا دوم سوم یا یک دوم بشقاب برنج بر اساس وزن های مختلف اشخاص،

یا جوجه کباب با نان یا برنج (یا هر نوع گوشت یا نان یا برنج)،

بهمراه نصف لیوان ماست (لاغرها از پر چرب و افرادی که دارای چربی پوست هستند از کم چرب استفاده نمایند.

)

بهمراه سالاد (با سس برای لاغرها و بدون سس برای چاق ها یا با سبزی جات.)

تذکر:

حجم غذای مصرفی حتماً باید در حد متعارف و بدون فشار جانبی شکم و پهلو و به زحمت افتادن تنفس باشد.

افطار:

چای کمرنگ + تخم مرغ آب پز یا عسلی 1 تا 3 عدد بهمراه 1 عدد زرده + 3 تا 8 عدد خرما+ پنیر (پر چرب برای لاغرها و کم چرب برای چاق ها) + یک دوم لواش + مربا یا عسل به مقدار دلخواه برای لاغرها (چاقها استفاده نکنند)+ کره برای لاغرها معادل 2 قاشق چای خوری (برای چاق حذف)

تذکر:

مجموع حجم غذای فوق باید کمتر از یک سوم حد سیری کامل باشد.

1ساعت بعد از تمرین:

گوشت هر نوع خورشت معادل نصف مشت دست+ حجم برنج یا ماکارونی که در سحر پیشنهاد شد، بهمراه ماست و سالادی که شرح آن در سحر داده شد.

3 ساعت پس از شام و یک پنجم ساعت قبل از خواب:

1 لیوان شیر+ خرما

جوانه تازه گندم (یا ماش) همراه سس سفید یا یک دوم تن ماهی با چند قطره آب لیمو یا هر نوع حبوبات بدون پوست یا میوه جات

بنابراین برنامه پیشنهادی از افطار تا سحر 5 وعده به شرح ذیل خواهد بود:

افطار، بعد از تمرین،

یک پنجم ساعت پیش از خواب،1 ساعت قبل از سحر و سحر.

در مقایسه با روزهای غیر ماه مبارک که به شرح ذیل تغذیه داشتیم: صبحانه،10صبح، ناهار، عصرانه و شام.

یکی از نکات بسیار مهم و با اهمیت در شیوه غذا خوردن ایده آل چه در افراد ورزش کار مبتدی یا حرفه ای و چه در افراد عادی این است که وعده های غذایی را همیشه کم حجم اما به دفعات مصرف نمود. در شماره های آتی ماهنامه شرح کاملی از تغذیه صحیح آورده خواهد شد تا ترسیم درستی از نحوه تغذیه روزانه داشته باشید.

بنابراین در هر وعده، کم حجم غذا میل کنید ( به درجه ای که در وعده بعدی گرسنه شوید.) حتماً باید آب، نوشیدنی و مایعات دیگر مثل دوغ، هندوانه، خربزه، آش و سوپ در ماه مبارک رمضان در حد اعتدال و بدون ولع مصرف شوند تا غذاهای اصلی ومورد نیاز بدن جذب شده و قوای بدنی و انگیزه کافی برای کار و معاش روزانه و تمرین بعد از افطار وجود داشته باشد. با دعای خیر برای شما در این ماه پر برکت، آرزوی سلامت و تندرستی و پیروزی را برای همه روزه داران عزیز از خداوند متعال داریم.

(3) نظر
برچسب ها :
ذخيره گلوكز پيش از روزه گرفتن

ذخیره گلوکز پیش از روزه گرفتن

بنابر این انتظار می رود با افزایش علم و دانش خود، به این نکته ظریف توجه کنید که روزه گرفتن ما مسلمانان و رسیدن به خواسته های روحانی درونی، هیچ گونه مناقاتی با تمرینات در این ورزش از نقطه نظر کاهش حجم و وزن نداشته، بلکه با روزه گرفتن می توان به افزایش سرعت فشارهای مصرف پروتئینی و حجم و وزن اضافی یک شوک اساسی وارد ساخته و به تدریج پس از یک ماه روزه گرفتن، نه تنها به وزن و حجم اولیه رسید، بلکه بعلت شوک دادن دستگاه عضلانی و گوارشی، دگرگونی و تحولی جدید در آن بوجود آورد. یکی دیگر از محسنات روزه گرفتن بویژه در افرادی که در زیر پوست، چربی سراسری و یا در ناحیه شکم و پهلو دارای سایز و چربی زیاد بوده و از وزن اضافی چربی در عذاب اند، این است که چربی های انباشته شده و بدون فایده در شرایط گرسنگی مجبور می باشند از طریق تحریک های هورمونی آزاد شده و بسوزند و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کنند. بدین ترتیب، هر روز که از ماه مبارک رمضان می گذرد، این گونه افراد احساس سبکی خاص کرده و به راحتی تنفسی و تنظیم ضربان قلب که آرزویشان بوده، به مثابه تنظیم هوای موتور یک اتومبیل می رسند.

آزاد شدن چربی در خون و سوخت و تولید انرژی، احساس حداکثر رضایت از سلامتی را به این گونه افراد می بخشد. بدیهی است این گونه افراد چه ورزشکار و چه غیر ورزشکار به این امر توجه کنند که در مواقع افطار و سحر و فاصله بین این دو، زحمات فوق را هدر ندهند. به عبارتی دیگر با خوردن غذاهای حجیم و پرچرب، شرایط فیزیکی بدن را به حالت پیش از ماه مبارک نگه ندارند که در این صورت پس از اتمام این ماه، نه تنها از وزن بیشتری برخوردار شده، بلکه در صدی هم به چربی قبل از این ماه می افزایند.

مطمئناً قهرمانانی را می شناسید که در دوره مسابقات از نقطه نظر خشک کردن یا کات کردن با اختلاف وزن های زیادی از حجم به کات می رسند.

یعنی بعضی از آنها تا 40 کیلو هم حجم خود را خشک می کنند تا با عضلات خشک به مسابقات برسند. یکی از نکات ظریف حرفه ای بودن همین است که قهرمانان بتوانند با حداقل کاهش وزن و چربی به کات عضلات برسند. اگر در این ماه، افراد پیشرفته و حتی متوسط، نکته ظریفی که در رژیم غذایی ماه رمضان وجود دارد را رعایت کنند، مطمئناً هم ریاضت خشک کردن تا آن درجه را به خود نمی دهند و هم واجبات خود را ادا کرده اند. بنابر این بدون استرس و مجادله درونی می توان به خواسته های روحانی و جسمانی دست یافت.

(0) نظر
برچسب ها :
برنامه رژيم غذايي پرورش اندام كاران در ماه رمضان

برنامه رژیم غذایی پرورش اندام کاران در ماه رمضان

علی (ع) ابر مرد تاریخ است و در اعصار گذشته و آینده، زمین زاهدی چون علی به خود ندیده و نخواهد دید. وارستگی و رشادات او آنچنان بود که حتی غیر مسلمانان نیز به شان و منزلتش احترام دارند. منابع و ادیانی غیر از اسلام نیز کتب گوناگونی در باره این شخصیت جهان هستی نگاشته اند.

زمین و زمان در هیبت مردانگی، رشادت، زهد، تقوی، مهر، حامی یتیمان و پناه مسکینان در حیرت است. با شنیدن نام علی لشگریان و دشمنان به ذلت و خواری سرافکنده می شدند.

در میدان جنگ اثری از ظلم و زور باقی نمی گذاشت. قدرت و توانمندی جسمانی اش شکافنده درب خیبر است. در عبادت آنچنان محو معبود می شد که تیر در پای او را در سجده بر تربت پاک خداوندیش می کشیدند. اتفاق و توجه او به فقرا، بر هیچ بنده ای پوشیده نبود. مردی و مردانگی علی در اوج قدرت جسمانی بگونه ای بود که در مقابل ضعفا و مسکینان لرزه بر اندام مبارکش می افتاد. راز نهفته و سینه سوخته خود را شبانگاهان از فرط خباثت ها و کینه توزیهای مردمان نادان و جاهل همچو کوفیان، با چاه سخن می گفت. پدری مهربان و همسری وفادار و دیندار خدایش بود... با آرزوی آنکه مهر علی در دلهایمان جاری و ساری باشد.

تقوی و روزه داری بر جوانان ما بویژه در ورزشی که وزن و حجم در آن از اهمیت بسزایی برخوردار است واجب و مغتنم می باشد. ما هر ساله شاهد استقبال این ماه مبارک توسط دوستداران علی برای فرامین الهی هستیم. احسنت به صفا و نور ایمانی که در دل های آنهاست.

آرزومندیم بتوانیم در نظر حق بنده شایسته و دلهایمان با مطهرین زمانه و محشور بنده صالح باریتعالی باشیم.

فواید روزه در تضمین سلامتی از نقطه نظر پزشکی در ادیان مسلمان و غیر مسلمان بر هیچ کسی پوشیده نیست و خوشبختانه با صراحت می توان بیان کرد که روزه گرفتن برای پرورش اندام کاران نه تنها مفید بوده، بلکه فرصتی است تا در هفته ها و ماده های آینده از پیشرفت اعجاز انگیزی برخوردار شوند.

در اینجا برای عزیزان پرورش اندام کار، شیوه هایی پیشنهاد می شود که نه تنها وزن و حجم کم نشود، بلکه در پایان این ماه مبارک و کمتر از 1هفته تا 10 روز نه تنها وزن احتمالی از دست داده شده جبران گردد، بلکه عبور از خط استپ وزنی و حجمی شما را به شگفتی وا دارد.

همان طور که مطلع هستید، افراد بسیاری را ملاحظه می کنیم که سالهاست علی رغم تغذیه کافی، وزنی را اضافه نمی کنند. زیرا واکنش هورمون و آنزیم های بدن با غذاهای مصرفی عادت کرده و در کاهش و افزایش وزن از طریق غذا به یک حالت ثابت، خنثی، یکنواخت و ادامه دار باقی می مانند.

آگهی

به منظور افزایش بارگیری ذخایر سلول های عضلانی نیاز است تغییراتی در شیوه صرف و عده های غذایی بوجود آید. در علم ورزش و تمرین، یکی از شیوه های افزایش ذخایر انرژی در رشته های مربوطه که هر یک ممکن است از نقطه نظر ذخیره مواد غذایی متفاوت باشند، مانند رشته های سرعتی (مواد قندی)، رشته های قدرتی (کربوهیدراتی- پروتئینی) و رشته های آئروبیکی و استقامتی (چربی) روزه مواد غذایی است. بدین ترتیب که مصرف هر گونه مواد غذایی ای که منجر به همان مواد غذایی و انرژی ای در مسابقه یا تمرین بکار می آید را کاملاً از رژیم غذایی ورزشکار حذف نمایند.

این مطلب بسیار مهم برای مربیان کلیه رشته های ورزشی است که مایلند ورزشکاران در روز مسابقه از انرژی کافی برخوردار باشند. پس از روزه مواد غذایی، این گونه ورزشکاران به مدت1 هفته تا 10 روز، شیوه تغذیه ای را کاملاً دگرگون و معکوس نموده و به عبارتی دیگر اگر ورزشکار یک رشته در روز مسابقه نیاز به مصرف ذخیره انرژی زائی چون مواد قندی داشته باشد از این مدت به بعد، هر نو موادی که واکنش آن در داخل بدن به مواد قندی ختم شود را به شدت به او تجویز می کنند. این امر سبب می شود که ظرفیت مستقل سلول که به علت تشنگی به مواد فوق که تحت شرایط روزه از آن کاسته شده بود، تشنه و تشنه تر شده و با حرص و ولع خارج از تصور به افزایش سطح مستقل سلول و ذخیره مواد مورد نیاز سلول، منجر گردد.

تصویر ذیل قبل و بعد از روزه مواد غذایی ای مثل گلوکز (ATP) در سلول عضله ها را نشان می دهد:

ذخیره گلوکز در سلول عضلانی پس از 7 تا10 روز روزه گرفتن

(0) نظر
برچسب ها :
برخي از مشکلات رايج در روزه داري

برخی از مشکلات رایج در روزه داری

برخی از مشکلات رایج در روزه داری

 

 

?- یبوست :

یبوست می تواند باعث هموروئید ( بواسیر ) و سوء هاضمه همراه با احساس پری معده شود .

? دلائل : مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نانهای تهیه شده از آرد سفید ( نان لواش و فانتزی ) و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر ( میوه وسبزی )

? درمان : پرهیز از مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان سفید ،‌افزایش مصرف آب و استفاده از نانهای سبوس دار ( نان سنگک و جو ) و میوه ها و سبزی ها

?- سوء هاضمه و نفخ :

? دلائل : مصرف زیاد غذاهای چرب ، سرخ کردنی و ادویه دار ، غذاهایی مثل تخم مرغ ،‌کلم ،‌عدس ،‌نوشابه های قندی گازدار مثل کولاها ایجاد نفخ می کنند .

? درمان : پرهیز از غذاهای چرب و نوشابه های گازدار و مصرف آب به جای آن ها

?- افت فشار خون :

تعریق زیاد ، ضعف ، کاهش انرژی ، سرگیجه ،‌رنگ پریدگی و حالت غش که ممکن است هنگام بعد ازظهر در ماه مبارک رمضان اتفاق بیفتد و از علائم افت فشار خون است .

? دلائل : مصرف کم مایعات و نمک

? درمان : خنک نگه داشتن فرد و افزایش مصرف مایعات ونمک

?- سردرد :

? دلائل : به علت عادت به کافئین و تنباکو و قطع آن ، خستگی و عدم استراحت و خواب کافی به علت فعالیت زیاد یا افت فشارخون پدید می آید .

‌? درمان : بهتر است از ? تا ? هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین و تنباکو را کاهش دهید ( نوشیدنی ها و چای های گیاهی فاقد کافئین جایگزین مناسبی به شمار می آیند )

در طول ماه مبارک رمضان برنامه خود را طوری تنظیم کنید که خواب و استراحت کافی داشته باشید .

 

 

 

اگر سردرد به علت افت فشار خون بسیار جدی باشد باید روزه را شکست .

?- افت قند خون :

ضعف ، سرگیجه ، خستگی ، عدم تمرکز ، تعریق ،‌لرزش ، کاهش فعالیت و قدرت جسمانی ، سردرد ، طپش قلب از علائم افت قند خون است .

? دلائل ( در افراد غیردیابتی ) : مصرف زیاد قندهای ساده در وعده سحر چون این امر باعث ترشح زیاد انسولین و افت قندخون در طول روز می شود .

 

 

? درمان : پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی قند های ساده

? تذکر : دیابتی ها برای روزه داری باید با پزشک معالج خود و یک متخصص تغذیه مشورت کنند .

?- گرفتگی عضلات :

? دلائل : مصرف ناکافی غذاهای حاوی کلسیم ، منیزیوم و پتاسیم

? درمان : مصرف غذاهایی که منبع غنی از مواد فوق هستند مثل سبزی ها ، میوه ها ، لبنیات ( مثل شیر ، ماست ، پنیر و کشک ) و خرما

?- زخم معده ، سوزش سر دل ، ورم معده و ...

? دلائل : افزایش اسید در معده خالی باعث این عوارض می شود .

 

آگهی

 

سوزش سر دل ابتدا در قسمت فوقانی معده در بالای دنده شروع شده و تا ناحیه گلو گسترش می یابد . غذاهای ادویه دار ، نوشابه های گازدار مثل کولا و نیز قهوه این حالت ها را بدتر می کند .

 

 

? درمان : درمان هایی برای کاهش سطح اسید معده موجود است .

? تذکر : افرادی که دچار زخم معده یا ناراحتی های گوارشی هستند باید جهت روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند .

?- سنگ کلیه :

ممکن است در افرادی که مایعات کم مصرف میکنند اتفاق بیفتند بنابراین توصیه می شود که مایعات زیاد مصرف کنند .

?- درد مفاصل :

? دلائل : افزایش فشار در مفصل زانو هنگام نماز مخصوصاً در افراد پیر و افرادی که دچار التهاب مفاصل هتسند باعث درد ، تورم و ناراحتی می شود .

? درمان : کم کردن وزن ، چون زانوها قادر به تحمل وزن اضافی نیستند .

 

 

ورزش و حفظ تناسب اندام باعث کاهش درد می شود و باعث می شود که فرد راحت تر نماز خود را به جا بیاورد .

(0) نظر
برچسب ها :
اين ?? نكته را فراموش نكنيد

این ?? نکته را فراموش نکنید

این ?? نکته را فراموش نکنید

 

پزشکان متخصص از ماه رمضان و نکات بهداشتی برای روزه داران می‌گویند و ده نکته زیر را گوشزد می‌کنند.

?برای جلوگیری از عطش

دکتر عباس شجاعی، متخصص تغذیه

در وعده? سحری از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکوسبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهی خودداری کنید.

این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی می‌طلبد، باعث عطش زیاد و ترش کردن در طول روز می‌شوند. مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست، زیرا این غذاها زمینه? بروز ناراحتی‌های گوارشی نظیر ترش کردن را فراهم می‌کنند.

ضمنا خوب است شش تا هشت لیوان آب در فاصله? افطار تا سحر نوشیده شود و برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز، لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف شود.

 

 

 

?برای تامین قند خون

دکتر ربابه شیخ‌الاسلام، متخصص تغذیه

استفاده از خرما در ماه رمضان به‌خصوص در هنگام افطار برای تأمین قند خون فرد روزه‌دار بسیار مؤثر است. روزه‌داران سعی کنند به جای غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای آب پز و بخارپز شده استفاده کنند.

?برای حفظ تعادل در وعده‌های غذایی

دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه

نیازی به حذف هیچ یک از وعده‌های غذایی نیست. در ماه رمضان انسان دچار محدودیت یا محرومیت مواد غذایی نمی‌شود و احتیاج به ذخیره‌سازی مواد غذایی پیش از ماه رمضان وجود ندارد.

با توجه به این که در ماه رمضان یک وعده? غذایی حذف می‌شود، همه? افراد باید حداقل ?? درصد کمتر از ماه‌های عادی غذا بخورند. با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربی‌های اضافه را پیدا می‌کند. تمامی روزه‌داران باید وعده? سحری را در برنامه? غذایی خود داشته باشند، زیرا حذف این وعده، سلامت‌شان را به خطر می‌اندازد.

?برای جلوگیری از افزایش وزن

دکتر برلیانت بزرگمهر،‌ دبیر انجمن تغذیه ایران

در ماه مبارک رمضان از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین خودداری کنید. روزه‌داران هنگام افطار از مواد غذایی شیرین مانند زولبیا، بامیه و حلوا به مقدار زیاد مصرف نکنند، زیرا باعث افزایش وزن می‌شود.

 

 

انجام پیاده‌روی و ورزش در این ماه، توصیه می‌شود. بهتر است روزه‌داران روزه‌شان را با آب ولرم باز کرده و پس از آن از نان، پنیر، گردو و غذاهای گرمی مانند آش استفاده کنند و حتما بین افطار تا شام یک تا دو ساعت فاصله بگذارند و حتما در این زمان آب فراوان بنوشند.

کودکان و نوجوانانی که برای نخستین بار روزه می‌گیرند باید در وعده? سحری، غذای کافی بخورند و همچنین آبمیوه‌هایی مانند هویج و گوجه‌فرنگی را فراوان مصرف کنند زیرا مقدار زیادی ویتامین را به صورت فشرده به بدن آن‌ها می‌رساند.

?برای سلامت روزه‌اولی‌ها

میترا زراتی، کارشناس ارشد تغذیه

فعالیت زیاد نوجوانان روزه‌دار در ماه رمضان منجر به صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق در طی ساعات روز می‌شود و این می‌تواند زمینه‌ساز سوء‌تغذیه? خفیف یا شدید باشد.

بهترین ورزش‌ها در طول این ماه، شنا و پیاده‌روی پس از صرف افطار است، چرا که این ورزش‌ها از گرفتگی عضلات و بروز یبوست پیشگیری می‌کنند.

 

آگهی

 

 

?برای ذخیره انرژی

شیده فتاحی، مسؤول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه? کشور

بعضی از روزه‌داران، بدون سحری روزه می‌گیرند که این امر موجب می‌شود نیازهای تغذیه‌ای تأمین نشده و در نتیجه کمبود بیش از حد انرژی و سوخت ناقص چربی‌ها، ترکیبات کتونی در بدن ایجاد کند که منجر به ایجاد بوی بد دهان و سر درد و دردهای عضلانی می‌شود.

حذف وعده سحری سبب پایین افتادن قند خون (هیپرگلیسمی) می‌شود که منجر به کاهش یادگیری، بی‌حوصلگی و خستگی می‌شود. بنابراین صرف سحری برای همه روزه‌داران به‌خصوص نوجوانان در حال رشد ضروری بوده و سحری باید شامل یک وعده? غذای کامل برای هر فرد باشد، زیرا در طول روز بدن به پروتئین نیازمند است که می‌توان با قرار دادن گوشت، برنج، حبوبات و سبزیجات در سحری پروتئین‌های مورد نیاز بدن را تأمین کرد.

اگر در ماه مبارک رمضان دچار یبوست هستید می‌توانید از خورشت‌‌های ملین مثل خورشت آلو و دیگر خورشت‌‌های سبزی‌دار استفاده کنید. خوردن انواع سبزی‌های خام و پخته و میوه‌های خیسانده مانند آلو و انجیر به بهبود این وضعیت کمک می‌کند.

مصرف روغن زیتون به همراه سالاد نیز در پیشگیری از یبوست مؤثر است. خوردن چای پررنگ و قهوه و کاکائو موجب پیدایش حالت یبوست می‌شود. مصرف آب کافی برای رفع یبوست و دفع سموم و مواد زائد بدن و انجام واکنش‌های بیولوژیکی داخل بدن مفید است.

?برای سلامت روانی

دکتر مصطفی نجفی، فوق تخصص روان‌پزشکی

روزه‌داری در بیماران مبتلا به افسردگی و بیماری‌های خفیف علاوه بر جنبه‌های مذهبی، به عنوان یک شیوه? روان‌ درمانی و تغییر رفتار محسوب شده و سلامت روانی آن‌ها را تقویت می‌کند.

 

 

روزه‌داری همچنین قدرت اراده و تصمیم‌گیری و توان اجرایی را نیز در آن‌ها افزایش می‌دهد. البته بیماران مبتلا به اختلالات روانی در صورت روزه‌داری، باید علاوه بر تغذیه? مناسب، برنامه‌ریزی خاصی برای مصرف داروهای خود در افطار و سحر نیز داشته باشند.

در صورتی که این بیماران در مرحله? بهبود، از تغذیه? مناسب برخوردار نباشند از نظر مکانیسم‌های تطابق روانی ضعیف‌تر عمل کرده و به خوبی نمی‌توانند با تغییرات حاصله از نظر سبک زندگی روزانه در این ماه کنار بیایند. در نتیجه با عود و یا تشدید علائم بیماری مواجه می‌شوند که به همین دلیل توصیه می‌شود این قبیل بیماران از روزه‌داری مستمر یک ماهه خودداری کنند.

?برای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه

دکتر کیوان دادخواه، متخصص جراحی کلیه

با توجه به این که در ماه مبارک رمضان، افراد در معرض کم آبی شدید قرار گرفته و مواد زائد با غلظت بالا در ادرارشان دفع می‌شود، بنابراین در این ماه برای پیشگیری از تشکیل سنگ‌های کلیه و سیستم ادراری، باید مبادرت به مصرف مایعات بیشتری در سحر و افطار نمایند.

 

 

 

همچنین، افرادی که تشکیل سنگ‌های ادراری در آن‌ها فعال بوده و بیش از دو سنگ ادراری ظرف مدت ? ماه داشته‌اند و یا هم اکنون دارای سنگ ادراری هستند، بهتر است موارد احتیاط را در زمینه? مصرف مایعات رعایت نمایند.

اما روزه‌دارانی که فقط یک نوبت سنگ ادراری درمان شده داشته‌اند، به شرط مصرف آب فراوان بین افطار تا سحر می‌توانند روزه بگیرند، هر چند تحت نظر بودن این افراد توسط پزشکان نیز بسیارضروری است.

? برای بیماران کلیوی

دکتر بهروز برومند، فوق تخصص کلیه

بیماران کلیوی که تحت درمان دیالیز قرار گرفته‌اند، باید از روزه گرفتن خودداری کنند. با توجه به این که بیماران دیالیزی قدرت تطابق پرخوری و کم‌خوری را ندارند و بیشتر اوقات هم کم‌اشتها هستند، از نظر پزشکی، قادر به روزه گرفتن نیستند.

?برای سلامت گوارش

دکتر افرا درخشی، متخصص تغذیه

مصرف نان، پنیر، سبزی و مایعات همراه خرما بهترین افطار به شمار می‌رود و صرف شام برای جلوگیری از ولع پس از افطار، ?ساعت بعد توصیه می شود.

علاوه بر افطار، درخصوص سحر نیز خوردن غذای کامل توصیه می‌شود. خوردن غذای سحر ضمن افزایش کارایی روزانه، از بروز صدمات سیستم عصبی، چشم و قلب جلوگیری می‌کند. سحری باید شامل یک وعده غذای کاملِ سبک و سرخ نشده باشد.

(0) نظر
برچسب ها :
اوصاف ماه مبارك رمضان در آئينه كلام معصوم«ع»

اوصاف ماه مبارک رمضان در آئینه کلام معصوم«ع»

اوصاف ماه مبارک رمضان در آئینه کلام معصوم«ع»

 

آیا توبه کننده ای هست...؟

 

محمد رضا جواهری قسمت دوم

 

شهر الصیام (ماه روزه)

 

عبدالرحمن بن بشیر نقل می کند امام زین العابدین(ع) در هر روز ماه رمضان این دعا را می خواند:«بارخدایا این ماه رمضان و ماه روزه است... (18) امام سجاد همچنین در صحیفه سجادیه هنگام ورود به ماه رمضان از این ماه بعنوان (شهر صیام، یاد نموده اند.صوم و صیام در لغت هر دو مصدر و به معنای امساک و خودداری از انجام کاری است. این کار ممکن است گفتن یک سخن با خوردن و آشامیدن یا راه رفتن یا تمتع و لذت جنسی یا فعل دیگر باشد. به اسبی که راه نمی رود صائم گفته و به باد راکد نیز صوم گفته اند.

 

صوم و صیام از نظر شرع عبارت است از خودداری از کارهای معین در زمان معین با نیت از طلوع فجر تا مغرب مهمترین کارهادر ماه رمضان روزه است. ماه رمضان با روزه شروع می شود و باروزه پایان می پذیرد. ماه رمضان پیوند اساسی و عمیق با روزه دارد.

 

فراگیرترین و عمومی ترین دعای معصومین (ع) درماه مبارک رمضان در ارتباط با توفیق در روزه گرفتن در این ماه است.

 

در کتاب شریف مفاتیح الجنان آمده است: پیامبر گرامی اسلام در شب اول ماه مبارک رمضان می فرمودند: حمد و ستایش مخصوص خدائی است که ما را بوسیله توای ماه مبارک گرامی داشت. بار خدایا ما را بر روزه و قیام در این ماه نیرومند گردان.

 

پیامبر اسلام (ص) هنگامی که هلال ماه رمضان را مشاهده می کردند روبه قبله کرده می فرمودند «خدایا روزه ، نماز و تلاوت قرآن رادر این ماه روزی ما کن» (19) حضرت علی (ع) فرموده اند: « برشما باد به روزه ماه رمضان ، زیرا روزه این ماه سپر نگهدارنده از آتش جهنم است.(20)

 

شهر الاسلام (ماه اسلام)

 

امام چهارم امام زین العابدین(ع) هنگامی که شب اول یاروز اول ماه رمضان می رسید دعائی می خواندند. در بخشی از این دعا در صحیفه سجادیه آمده است:«سپاس خدائی را سزا است که ماه خود ، ماه رمضان، ماه صیام، ماه اسلام... را یکی از راههای احسان قرار داد.»

 

ماه رمضان را ماه اسلام نامیده اند ؛ چون ماه طاعت و فرمانبرداری و تسلیم ، و بندگی و تعمیم و گسترش آن است . یا مقصود ماه دین اسلام است بدلیل اینکه واجب شدن روزه از مختصات امت اسلام و از خصوصیات مسلمانان است . پیامبر گرامی اسلام «ص» در استقبال از ماه رمضان بر روی منبر خطاب به مسلمانان فرموده اند : « خدای متعال شما را به ماه رمضان اختصاص داد»(21)

 

امام صادق (ع) فرموده اند : «اسلام بر پنج پایه بنا گذاشته شده است : نماز ، زکات ، حج ، روزه و ولایت و در اسلام نسبت به چیزی در سطح ولایت صحبت نشده است(22)

 

شهر القیام (ماه قیام )

 

امام علی بن الحسین زین العابدین «ع» در صحیفه سجادیه در دعای خویش هنگام ورود به ماه رمضان ، این ماه را «شهر القیام » نامیده اند . توفیق قیام در ماه مبارک رمضان خواسته معصومین (ع) بوده است و شیعیان را هم به سوی چنین دعایی دعوت می کرده اند . پیامبر گرامی «ص » هنگام ورود ماه رمضان می فرمود:

 

«حمد و ستایش خدایی را سزاست که ما را به وسیله تو ای ماه مبارک گرامی داشت ، بار خدایا ما را به روزه و قیام در این ماه ، نیرومند و توانا بگردان »

 

همچنین ایشان در خطبه ای در فضلیت ماه رمضان فرموده اند : ای مردم به تحقیق ماهی شما را فرا گرفت که در آن ماه شبی است که بهتر از هزار ماه است و این ماه ، ماه رمضان است . خداوند در این ماه روزه را واجب کرده و ثواب قیام برای نماز مستحبی در شبی از این ماه را به اندازه نماز مستحبی هفتاد شب در غیر این ماه قرار داده است .(23)

 

امام زین العابدین (ع ) فرموده اند : “خدایا روزه داری در این ماه رسیدن به آرزوی قیام در این ماه را نصیب من بگردان . (24 )

 

قیام در این ماه آنقدر ارزشمند و مهم است که امام زین العابدین (ع) در پایان ماه هنگام وداع با آن از خدا می خواهد توفیق قیام در ماه رمضان آینده را نیز به ایشان عنایت کند. اینکه ماه رمضان در بیان ائمه معصومین (ع) ماه قیام نامیده شده احتمال دارد به خاطر یکی از این موارد باشد .

 

1 ـ برای آن که نمازهای مستحبی در شبهای آن بسیار خوانده می شود و سفارش زیاد بر خواندن آنها شده است . چنانکه بسیاری از علما فرموده اند خواندن هزار رکعت نماز در شبهای آن مستحب است .

 

پیامبر گرامی ( ص) هنگام ورود به ماه رمضان می فرمودند : “ بار خدایا برای ما در ماه رمضان برکتی قرار ده . ما را بر روزه آن و نمازهای آن یاری فرما و آنها را از ما بپذیر “ (25 )

 

مرحوم علامه مجلسی در جلد 97 بحار الانوار بابی جداگانه به همین نمازهای مستحبی ماه رمضان اختصاص داده

 

2ـ از آن جهت که چون سحور و خوردن سحری مستحب است و عموم مردم در دل شب برای تصمیم بر روزه و اجابت دعوت حق بر می خیزند مرحوم شیخ صدوق در من لا یحضره الفقیه هم بابی تحت عنوان ( ثواب السحور ) آورده که در بر دارنده هفت روایت از معصومین ( ع)‌ است .

 

3 ـ از آن جهت که به طور کلی این ماه ماه قیام برای مبارزه با نفس و وسوسه های شیطانی و حرکت در طریق سیر و سلوک معنوی و خود سازی است ـ‌که مناسب ترین راه برکشاندن انسان به سوی مبارزات مخلصانه و فعالیتهای سیاسی اجتماعی برای خدا و در راه خداست ـ زمینه خودسازی انقلابی در این ماه بیشتر فراهم است .

 

استاد شهید مرتضی مطهری (ره ) در ارتباط با امتیاز بزرگ و ویژگی انحصاری نهضتهای الهی می گوید . اگر ما تاریخ را بررسی کنیم به این حقیقت می رسیم که در نهضت های مذهبی و دینی ، در نهضت های آسیا چنین چیزی بوده که انبیا فرد را علیه خودش بر می انگیزند . اصلا توبه همین است توبه که واقعا یک حالت عالی انسانی است عبارت است از قیام انسان علیه خودش ، یک قیام اصلاحی . من مخصوصاً یک وقت تعبیرات قرآن در مورد توبه را جمع کردم دیدم تعبیرات خیلی عالی و عجیبی است . قراینن مکرر می گوید : تاب و اصلح یک قیام اصلاحی از درون انسان ، قیام وجدان انسان علیه خودش ، علیه اسراف کاریها و افراط کاری های خویش (26 )

 

شهر التوبه ( ماه توبه )

 

پیامبر گرامی (ص ) می فرماید ( شهر رمضان شهر الله عزوجل و هوش هر التوبه ) ماه رمضان ماه خدا و ماه توبه است .( 27 )

 

در ماه رمضان هر روز این دعا را می خواندند : “ اللهم ان هذا شهر رمضان و هذا شهر التوبه “ بار خدایا این ماه رمضان و ماه توبه است (28 )

 

رهبر کبیر انقلاب امام خمینی “ره “ در تعریف توبه در کتاب چهل حدیث چنین می نویسد “ “ توبه عبارت است از رجوع از طبیعت به سوی روحانیت نفس بعد از آنکه به واسطه معاصی و کدورت نافرمانی نور فطرت و روحانیت ، محجوب به ظلمت طبیعت شده است “

 

خدای متعال توابین را دوست دارد. پیامبران همواره انسانها را به سوی توبه که راهی به سوی تکامل و رسیدن به کمال حقیقی است دعوت کرده اند . دست کشیدن از گناه و بازگشت به راه حق ، محور عمده خودسازی و تهذیب نفس است .توبه زیباترین و رساترین نوع عذر خواهی است .

 

در روایتی پیامبر گرامی اسلام فرموده اند : در شب اول ماه رمضان خدای متعال به فرشتگان فرمان می دهد بهشت را برای روزه داران از امت محمد (ص) آراسته و آماده کنید ، درهای جهنم را بر این روزه داران ببندید و تا پایان ماه باز نکنید و به جبرئیل فرمان میدهد به زمین فرود آی و راه شیاطین را بر امت محمد (ص) ببند که نتواند ایمان و روزه آنها را فاسد کند .( 29 )

 

اگر چه همیشه راه توبه و بازگشت به سوی پروردگار باز است اما ماه رمضان بهار توبه است . در این ماه زمینه پذیرش و قبولی آن بیشتر فراهم است .

 

و باز رسول الله در سخنی دیگر فرموده اند : “ خدای متعال در سراسر ماه رمضان می فرماید : آیا توبه کننده ای هست که توبه او پذیرفته شود ؟ ( 30 )

 

محمد مسلم ثقفی می گوید : امام محمد باقر (ع ) فرشتگان خدا در شب آخر ماه مبارک رمضان به روزه داران بشارت می دهند که پروردگار گناهان شما را آمرزیده و توبه شما را پذیرفت ، به آینده بنگرید که چگونه خواهید بود .(31 )

 

ائمه معصومین تاکید بسیاری بر اهتمام به توبه در ماه رمضان کرده و در ادعیه ، توفیق توبه از پروردگار را خواسته اند .

 

اما زین العابدین (ع ) در دعای ماه رمضان می فرمودند : بار خدایا در این ماه جدیت و تلاش و سعی و کوشش و قدرت و نشاط و توبه را روزی من بنما . (32 )

 

امام خمینی ( ره ) در اهمیت توبه در کتاب چهل حدیث می نویسد ای عزیز بی اعتنا و سرسری از این مقام مگذر تدبر و تفکر در حال خود و عاقبت امر خویشتن کن و به کتاب خدا و احادیث خاتم انبیاء و ائمه هدی ، سلام الله علیهم اجمعین و کلمات علمای امت و حکم عقل وجدانی رجوع نما و این باب توبه را که مفتاح ابواب است به روی خود بگشا و در این منزل که عمده منازل انسانیت است وارد شو و اهمیت به آن بده و از آن مواظبت کن و از خداوند تبارک و تعالی توفیق حصول مطلوب بخواه و از روحانیت رسول اکرم و ائمه هدی سلام الله علیهم استعانت کن و به ولی امر و ناموس دهر ، حضرت امام عصر عجل الله فرجه ، پناه ببر ، البته آن بزگوار دستگیر ی ضعفا و بازماندگان می فرماید و بیچارگان را دادرسی می نماید .

 

ا ی عزیز مبادا شیطان و نفس اماره وارد شوند بر تو و وسوسه نمایند و مطلب را بزرگ نمایش دهند . وتو را از توبه منصرف کنند و کار تو را یکسره نمایند . بدان که در این امور هر قدر ، ولو به مقدار کمی نیز باشد اقدام بهتر است . اگر نمازهای فوت شده و روزه ها و کفارات و حقوق خدایی بسیار است و حقوق مردم بیشمار است .

 

گناهان متراکم است و خطاها متزاحم ، از لطف خداوند مأیوس مشو و از رحمت حق نا امید مباش که اگر به مقدار مقدور اقدام کنی حق تعالی راه را بر تو سهل میکند و راه نجات را به تو نشان می دهد .

 

پاورقی ها :

 

18 ـ وسائل ج7 ص237 ـ کافی ج 4 ص 75

 

19 ـ من لا یحضره الفقیه ج 2ص100

 

20 ـ امالی شیخ طوسی ج2 ص 136

 

21ـ وسائل ج7ص224

 

22 ـ محجه البیضاء ج2 ص 122

 

23 ـ وسائل ج7 ص 227 بحار ج96 ص 359

 

24 ـ کافی ج4 ، ص 76

 

25 ـ مفاتیح الجنان ص 300

 

26 ـ اسلام و مقتضیات زمان اثر استاد مطهری ـ چاپ انتشارات صدرا ج 2 ص 165

 

27 ـ بحار ج 96 ص 34

 

28 ـ وسائل ج7 ص 237

 

29 ـ بحار ج 96 ص 350

 

30 ـ همان ص 348

 

31 ـ امالی مرحوم شیخ صدوق ص33

 

32 ـ من لا یحضره الفقیه ج 2 ص 105

(0) نظر
برچسب ها :
اهداي خون پس از افطار براي سلامتي افراد بسيار مفيد است

اهدای خون پس از افطار برای سلامتی افراد بسیار مفید است

اهدای خون پس از افطار برای سلامتی افراد بسیار مفید است

 

مدیرکل پایگاه انتقال خون قم اعلام کرد: اهدای خون پس از افطار هیچگونه خللی به سلامتی افراد وارد نمی‌کند.

 

 

 

 

 

حمید سماک در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، با اشاره به کاهش میزان اهدای خون در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: ما از قبل این کاهش را پیش‌بینی و برای جبران آن به اندازه کافی خون ذخیره کردیم. اما خوشبختانه با مراجعه افراد خیر و نوعدوست جهت اهدای خون پس از افطار ما در این ماه چندان دچار کمبود نخواهیم شد.

 

 

 

 

 

وی علت این کاهش اهدای خون را روزه‌دار بودن مردم دانست و افزود: افراد بدانند که اهدای خون پس از افطار نه تنها به سلامتی آنان خللی وارد نمی‌کند، بلکه برای سلامتی و تندرستی آنان نیز مفیدست.

 

 

 

 

 

وی میزان خونگیری در استان را مناسب و جوابگوی نیازهای استانی عنوان و اضافه کرد: خوشبختانه با وجود حس نوعدوستی که در مردم استان قم وجود دارد، ما از این لحاظ دچار کمبود نیستیم و امیدواریم که با عنایت مردم به این مساله بتوانیم بدون دغدغه به تامین نیازهای خونی استان بپردازیم.

 

 

 

 

 

 

 

وی در پاسخ به این که آیا تا به حال گزارشی در مورد تزریق خون آلوده به افراد و ابتلای آنان به بیماریهای خطرناک در قم شده گفت: خوشبختانه تا به حال هیچگونه گزارشی در این زمینه به ما نشده و با تدابیر اندیشیده شده در این زمینه نشده به خصوص در بخش ایمنی خونهای اهدایی این احتمال بشدت کاهش می‌یابد.

 

 

 

 

 

وی منکر ریسک‌پذیر بودن خونهای اهدایی نشد و گفت: ما سعی می‌کنیم که از افراد سالم خونگیری بعمل آوریم و از طریق پرسشهایی که از اهداء کنندگان می‌پرسیم سعی می‌کنیم که به سلامت افراد خون می‌دهند پی ببریم البته با توجه به این که در تشخیص بیماری ایدز دوره نهفته دو ماهه (دوره پنجره) وجود دارد این ریسک درکل جهان وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

وی افرادی که توان اهدای خون را ندارند به دو گروه تقسیم کرد و افزود: یک گروه از افراد وجود دارند که موقت امکان اهدای خون را ندارند که شامل زنانی که در دوران حاملگی قرار دارند و یا افرادی که گوش خود را سوراخ کرده و یا حجامت در اماکن غیربهداشتی و یا خال‌کوبی کرده و یا مبتلایان به سوزاک و سفلیس به مدت یکسال و... اینها باعث می‌شود که افراد نامبرده به مدت یکسال و تا رفع نگرانیهای موجود از اهدای خون به طور موقت معاف شوند و یا افرادی که به تب مالت و سل مبتلا هستند به مدت دو سال پس از درمان از اهدای خون معاف هستند . همچنین افرادی که جراحیهای بزرگی نظیر برداشتن کیسه صفرا، جراحی تیروئید و ستون مهره‌ها به مدت شش ماه از اهدای خون معاف هستند.

 

آگهی

 

کسانی که حساسیتهای دارویی دارند تا یکسال از اهدای خون معاف هستند.

 

 

 

 

 

 

و گروه دوم افرادی که دائما از اهدای خون معاف هستند که این افراد شامل بیماران دیابتی و یا پیوندی و افراد مشکوک به بیماریهای خطرناک برای همیشه از اهدای خون معاف هستند.

 

 

 

 

 

همچنین کسانی که دچار ناراحتیهای قلبی و یا کسانی که داروهای قلبی نظیر دیجیتال و نیتروگلیسیرین مصرف می‌کنند اینها نیز نمی‌توانند برای همیشه خون اهداء کنند.

 

 

 

 

 

وی در ادامه افزود: ما از افرادی که می‌خواهند خون اهداء کنند درخواست داریم که در ابتدا و یکساعت قبل از اهدای خون به مصرف مایعات بپردازند تا بدن آنها از آمادگی بیشتری در جهت اهدای خون برخوردار باشد.

 

 

 

 

 

وی در مورد وضعیت پایگاه روح‌الله گفت: متاسفانه وضعیت پایگاه روح‌الله که بیش از 50 درصد خونهای اهدایی از آنجا تامین می‌شود همچنان لاینحل باقی مانده و ما هنوز در حال رایزنی با اداره اوقاف در این زمینه هستیم.

 

 

 

 

 

وی در پایان به تشریح برنامه آینده سازمان پرداخت و افزود: ما در نظر داریم که از طریق همکاری نزدیکتر با صدا و سیما به ترغیب بیشتر مردم در زمینه اهدای خون بپردازیم همچنین در نظر داریم که از اهداکنندگان مستمر خون در مناسبتهای مختلف در رسانه‌های گروهی تجلیل بعمل آوریم.

(0) نظر
برچسب ها :
آيات مربوط به بانوان عفت چشم ( 2 )

آیات مربوط به بانوان عفت چشم ( 2)

آیات مربوط به بانوان عفت چشم ( 2 )

? آیات مربوط به بانوان عفت چشم ( 2)

? قرآن

? سرکار خانم فهمیه جعفری

بسم اللّه الرحمن الرحیم

«السلام علیک یا بقیةاللّه فی ارضه روحی فداه»

پیام قرآنی: قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارهم...

وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ...

توضیحات:

در بحث گذشته پیرامون فضای عفت و اهمیت آن در روایات مطالبی گفته شد در این مبحث و مباحث آینده سعی بر آن داریم که ابعاد عفت را مورد بررسی قرار داده و نتیجه گیری بنمائیم.

خداوند متعال در آیه 30 سوره ی نور نخست به مردان مسلمان و سپس در آیه بعد به زنان مسلمان سفارش نموده که چشمان خویش را از نگاه ناروا ببندند، دیدگان خود را فرو خوابانند، عفت پیشه ساخته که این کار برایشان پاکیزه تر است. غُضُّوا و یَغْضُضْنَ از ماده ی غض به معنای کم کردن و نقصان است و در بسیاری از موارد در کوتاه کردن صدا یا کم کردن نگاه گفته می شود و مفهوم آن ظاهراً نه این است که انسان چشمش را به طور کلی ببندند بلکه منظور این است که انسان از نگاه خود بکاهد و یا به عبارتی دیگر از منطقه ی دیدی خود آنچه را که ممنوع است حذف کند.

چشم و بینائی یکی از حواس پنج گانه ای است که شخص اگر موفّق به رعایت عفت آن نشود از طریق آن ممکن است به خطرات بسیاری بیفتد از جمله خطراتی که انسان توسط این عضو به آن مبتلا می شود آلوده شدن به نگاههای حرام و یا به اصطلاح چشم چرانی است زیرا که نظر کردن انگیزنده ی شهوت است این عمل به قدری ناپسند و دارای پیامدهای بسیار خطرناک است که در روایات متعدد به قباحت این کار صریحاً اشاره شده است از جمله در روایتی رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم می فرمایند: نظر کردن تیر زهرآلودی است از تیرهای شیطان هر که خود را به جهت خوف از خدا از آن نگاه دارد خدا او را عطا می فرماید ایمانی که حلاوت آن را در دل خود بیابد (
?) همچنین از یحیی بن زکریا پرسیدند ابتدای زنا و منشأ آن چیست؟ گفت: نگاه کردن و آرزو نمودن! (2) در جایی دیگر پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم می فرمایند: برای هر عضوی از اعضاء آدمی بهره ای از زنا است چشم ها نیز زنا می کنند و زنای آنها نگریستن است. (3) امام صادق علیه السلام می فرمایند: هیچ کس هیچ نعمتی و غنیمتی را که فاضل تر باشد نزد خداوند بدست نیاورد مگر به پوشاندن چشم از حرام. (4) از این احادیث متوجه می شویم که منشأ بسیاری از هوسرانی ها و آرزوهای ناپسند نگاه کردن است به قول باباطاهر:

ز دست دیده و دل هر دو فریاد که هر چه دیده ببیند دل کند یاد

بسازم خنجری نیشش، ز فولاد زنم بر دیده تا دل گردد آزاد

انسانی که تحت تأثیر هوای نفس خویش و شیطان قرار گرفته و خود را به رعایت عفت چشم خویش عادت نداد. و دائماً مبتلا به نگاههای حرام می شود در حقیقت پرده ای روی دل خود گذاشته و به مرور زمان قدم به قدم از خداوند متعال دور می شود .

امیر مؤمنان علی علیه السلام در خطبه ای در نهج البلاغه در بیان ویژگی های متقین می فرمایند: غضّوا ابصارَهُم عَمّا حرّم اللّه: چشمان خود را از حرام های خداوند نگاه می دارند و عفت پیشه می سازند. آدمی باید که چشم خود را از هر چه لایق نیست و در دین اسلام روا نیست و عقل آن را منکر می داند نگاه دارد زیرا که حسن و قبح چیزها عقلی است و عقل سلیم حکم به قبح قبایح و حسن حسنات می کند مانند آنکه به حسب شرع ارتکاب قبایح قبیح است و به حسب عقل نیز منکر و مکروه است. حضرت پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم می فرمایند: عفت چشمان خویش را حفظ نموده و بپوشانید آنها را از محرمات تا
ببیند عجائب را، چرا که به قدر بستن چشم ظاهر از محرمات، می گشاید پروردگار چشمه نور و معرفت را در دل؛ و نور دیده و باطن زیاد می شود و علوم و معارف یقینیه در نفس حاصل می گردد. (5) و هیچ چشمی نیست که نظر بر محرمات کند مگر آنکه گِرهی از آرزو بر دل او منعقد می شود و آن گره باز نمی گردد مگر بر دو چیز: یا با ریختن اشک حسرت و ندامت از آن عمل قبیح و بازگشت واقعی از آن عمل منکر و یا به وصل و رسیدن به آن آرزو که اگر موافق با شرع باشد انجام می گردد و اگر نباشد و انجام گرفت سپس جای او جهنم است و اگر توبه کرد و اشک حسرت از دیده بریخت پس جای او بهشت است و مرجع و بازگشت او به رضای پروردگار خواهد بود. حضرت عیسی بن زکریا می فرماید: مردن دوستدارتر است نزد من از نگاه کردنی که واجب نباشد یعنی تا دیدن چیزی بر من واجب نشود نگاه به او نمی کنم به واسطه ی خوف افتادن نظرم بر حرام!

فوائد عفت چشم:

از سیاق آیه شریفه 30 سوره ی نور و سیری در بعضی از روایات در می یابیم که یکی از فوائد عفت چشم پرهیز از گرفتار شدن در دامی است که بسیار خطرناکتر است. شخصی که کنترل چشم خود را از دست می دهد یقیناً برای ارضای خواسته دل خویش مبتلا به اعمالی مانند زنا می شود. امیر مؤمنان علی علیه السلام می فرمایند: اگر چشم را فرو گیری گرفتار زنا نمی شوی! (7) دیگر آنکه این آموزه نظافت و پاکی روح را به همراه دارد بر خلاف نظر اهل جاهلیت قدیم و جدید مانند برتراندراسل که این ممنوعیت را یک نوع محرومیت و اخلاق بی منطق و به اصطلاح تابو(
?) تحریم های ترس آور رایج در میان ملل وحشی می دانند بلکه نظافت و طهارت روح بشر را به همراه دارد. در کتاب غررالحکم آن امام همام می فرمایند: حفظ نگاه مایه آرامش دل و کاهش حزن و اندوه می گردد.

روش پیشگیری از بی عفتی چشم:

از حضرت امیرمؤمنان علیه السلام سؤال کردند: که این صفت اغماض از محرمات را از چه راهی می توان به دست آورد فرمودند: حاصل نمی شود از برای کسی این صفت مگر به ملاحظه کردن سلطنت و بزرگواری خداوند و به خاطر آوردن اطلّاع آن بزرگ بر ظاهر و باطن همه کس! امام صادق علیه السلام می فرمایند: پوشاندن چشم از محرمات به عمل نمی آید مگر با یاد کردن خداوند و ملاحظه عظمت و جبروت حضرت باری تعالی تا به وسیله ی آن آتش شهوت کم شود. (9)

در پایان به این نتیجه می رسیم که انسان برای تقویت این صفت حمیده باید تا می تواند نگاهایش را کنترل کند در محافل و مجامع به موقع و به ضرورت نگاه کند نگاههای لغو و بیجا و چشم ما به هر سویی که دل بخواهد انداختن خود عاملی است که شخص به طور کلی عفت این عضو را بر باد داده و در هیچ کجا نمی تواند خود را کنترل نماید به فرموده ی حضرت عیسی بن زکریا علیه السلام سعی بر آن دارد که تا دیدن چیزی بر او واجب نشده است نگاه نکند در مواقعی هم که چشم او ناخوداگاه بر حرامی آلوده شد فوراً رو گرداند و عظمت خداوند را به یاد آورد و با استمداد از قوه ی باری تعالی موجبات خشنودی آن عزیز و حضرات معصومین علیهم السلام را فراهم آورد.

پی نوشتها:

? - ترجمه اخلاق ص 220

? - علم اخلاق ج ? - ص 18

? - علم اخلاق ج ? - ص 18

? - شرح مصباح الشریعه ص 281

? - شرح مصباح الشریعه ص 276

? - غرر الحکم ج ?

? - غررالحکم ج ?

? - تابو به معنای تحریم های ترس آور رایج در میان ملل وحشی می باشد.

9-شرح مصباح الشریعه ص 275 و

 

(1) نظر
برچسب ها :
آيات مربوط به بانوان عفت چشم ( 1 )

آیات مربوط به بانوان عفت چشم ( 1 )

آیات مربوط به بانوان عفت چشم ( 1 )

? آیات مربوط به بانوان عفت چشم ( 1 )

? قرآن

? سرکار خانم فهمیه جعفری

بسم الله الرحمن الرحیم

پیام قرآنی : وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُهُنَّ أَوْ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُوْلِی الْإِرْبَةِ مِنْ الرِّجَالِ أَوْ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ (31)

موضوع: عفاف

مبحث مورد نظر : معنای عفاف و راه تقویت آن

توضیحات: « معنای عفت»

عفت به نقطه ی مقابل شهوت می گویند و مانند شهوت دارای مفهوم عام و خاص است . مفهوم عام آن به معنای خویشتن داری د ربرابر هر گونه تمایل افراطی و نفسانی است و مفهوم خاص آن خویشتن داری در برابر تمایلات و بی بندوباری جنسی است. عفت یکی از فضایل مهم اخلاقی در رشد و پیشرفت و تکامل جوامع انسانی است. اما شهوت که درمقابل عفت قرار دارد موجب سقوط فرد و جامعه می شود. در جایی دیگر در معنای عفت گفته شده : عفت نقطه مقابل شکم پرستی و شهوت پرستی است که از مهم ترین فضایل انسانی محسوب می شود عفت به گفته راغب اصفهانی درکتاب المفردات به معنای پدید آمدن حالتی در نفس است که آدمی را از غلبه شهوت باز می دارد. و عفیف به کسی گفته می شود که دارای این وصف و حالت باشد. مؤلف التحقیق می نویسد این ماده در اصل به معنی حفظ از تمایلات و شهوات نفسانی است همان گونه که تقوا به معنی حفظ النفس از انجام گناهان می باشد. بنابراین عفت یک صفت درونی است د رحالی که تقوای ناظر به اعمال خارجی است . علمای اخلاق در تعریف عفت آن را صفتی حد وسط در میان شهوت پرستی و خمودی دانسته اند صاحب مقایس اللغه می نویسد عفت در اصل به دو معنی آمده است نخست خودداری از انجام کارهای زشت و دیگری کم بودن چیزی ولی از کلام راغب اصفهانی در مفردات استفاده می شود که هر دو معنی به یک چیز باز می گردد . زیرا افراد عفیف به چیزی کم قانع هستند . حضرت امیر درباره ی حقیقت عفت می فرمایند: الصبر علی الشهوة عفة مقاومتی در برابر
? شهوتها عفت نام دارد. شهید مطهری د رکتاب تعلم و تربیت می فرماید: عفت حالتی نفسانی است به معنی رام بودن قوه ی شهوانی تحت حکومت عقل و حکومت عقل و ایمان. درکتاب ترجمه ی اخلاق آمده است که حسن و اعتدال قوه ی شهوت همان حالتی است که عفت نام دارد. ? خداوند در قرآن خطاب به رسول اکرم می فرماید: ای پیامبربه مؤمنین بگو دامن نگاههای خویش رابرچینند و عفت خویش راحفظ کنند. زیرا که لازمه ورع، عفت است و عفت عبارت است از خودداری از مقتضای شهوات درحالی که ورع معنی وسیع تری دارد . در جایی دیگر می خوانیم وقتی که قوه ی شهویه تحت میزان عقل و شرع سامان گرفت و از حد افراطی و تفریطی و از تصرف و خدعه شیطان خارج شد یک حالت سکونت و طمأنینه در آن حاصل می شود و یک ملکه اعتدال در آن پیدا می شود که وجهه ی الهیه پیدا می کند این را تعبیر به عفت می کنند.

و بدان که عفت از فطریات و از جنود عقل است وبرای اینکه عقل و شرع به شهوت غالب شوند باید که عفت راتقویت و شهوت را ضعیف کنید و اما تقویت عفت بر دو امر است : یکی تذکر فوائد و ثمرات دنیائی عفت و پاکدامنی و ثوابهای اخروی آن که در آیات و روایات آمده است و دوم در میدان جنگ بین عفت و شهوت عفت را غالب نمودن واین با عمل به مقتضای عفت تدریجاً حاصل می شود و هر بار از مرتبه ی قبل آسان تر می شود تا آنجا که دیگر برای خصم نیرویی برای مقابله باقی نمی ماند.(1)

آنچه که بیان شد تفسیر عفت به مفهوم
عام کلمه بود زیرا بعضی برای معرفی عفت از نقطه مقابل یعنی پرده دری نیز استفاده کرده اند به همین علّت در بسیاری از موارد واژه عفت را در مورد پرهیزکاری در خصوص مسائل جنسی استعمال کرده اند به هر حال ازآیات قرآن مجید و روایات اسلامی استفاده می شود که عفت به هردو معنا از بزرگترین فضائل انسانی است و هیچ کس در سیرالی الله بدون داشتن عفت به جایی نمی رسد در زندگی دنیا نیز آبرو و حیثیت و شخصیت انسان در گرو عفت است.

ارزش عفت و اهمیت آن در روایات:

تنها سرمایه انسان و بالاخص زن عفت و پاکدامنی است انسان اگر بالاترین مقامات و عالی ترین معلومات را هم دارا باشد ولی نتواند عفت خود را نگاه دارد و پاکدامنی نداشته باشد ارزش واقعی ندارد حتّی خود انسانها هم برای چنین شخصی احترام قائل نیستند ولی اگر عفت خود را حفظ کرده ودامن به نانجیبی آلوده نکند محترم ترین و محبوب ترین انسان خواهد بود و خدا و خلق چنین انسانی را دوست می دارند. چیزی که تمام خردمندان بلکه فطرت بشر از خود او می فرماید: عفت گنجی
? انتظار دارد همان عفت و پاکدامنی است. حضرت امیر است که راه موفقیت دنیا و آخرت از آن آغاز می شود.

هم چنین می فرماید: عفت بالاترین عباداتست.

و می فرمایند: پیروان حقیقی جعفربن محمد کسانی هستند که در
? امام صادق برابر شکم پرستی و بی بندو باری جنسی عفت و تلاش و کوشش فراوان دارند به ثواب او امید دارند و از عقاب او بیمناکند.

انسان اگر بداند که همسر او به گرداب بی عفتی نزدیک می شود هر چند قلبش از محبت او آکنده باشد مهر او از دل شوهر می رود هر چند ظاهراً به عللی نتواند سخنی بگوید.

در ترجمه کتاب غررالحکم تعبیرات زیبائی پیرامون عفت بیان شده است که نمونه می
? هائی از آنها را بازگو می کنیم مولای متقیان امیرالمومنان علی فرمایند: عفت زکات زیبائی است.

همچنین نشانه غیرت مرد عفت اوست. آن بزرگوار می فرمایند: برتو باد به عفت که به راستی قرین وهمراه خوبی است . برتو باد به عفت به راستی که شریف ترین خصلتهای مردمان شریف است .

در قرآن کریم در عبارت های کوتاه و بسیار پرمعنا ضمن بیان بخش مهمی از صفات مومنان پاکدامنی و عفت را یکی از خصلتهای برجسته آنها دانسته و می گوید: آنها کسانی هستند که دامان خود را ازآلودگی به بی عفتی حفظ می کنند وتنها آمیزش جنسی یا همسران و کنیزانشان دارند که در بهره گیری از آنان ملالت نمی شوند و کسانی که غیر از این راهی را طلب کنند تجاوزگرند. در روایتی رسید وعرض کرد اعمال و طاعت من ضعیف و ? آمده شخصی به خدمت حضرت امیر علی در پاسخ ? روزه ام کم است ولی امیدوارم که هرگز مال حرامی نخورده ام امام فرمود: ای الاجتهاد افضل من عفة بطن و فرج کدام تلاش در راه اطاعت خدا برتر از عفت در مقابل شکم و مسائل جنسی است . آنچه از روایات و بیانات فوق حاصل می شود این است که اسلام اهتمام فوق العاده به مسئله پرهیزکاری در برابر شهوت شکم و بی بندوباری جنسی و به طور کلی عفت دارد تا جایی که آن را نشانه شخصیت و غیرت و ایمان و پیروی از مکتب اهل بیت علیهم السلام معرفی می کند تاریخ نیز سرچشمه بسیاری از گرفتاری های انسانی را ازهمین امر و بی عفتی می داند. زیرا بی عفتی اجازه تفکر مشروع را نمی دهد تا به وسیله آن حقوق انسان ها را رعایت کند و در مسیر عدالت گام بردارد به همین علّت انسان را به ارتکاب انواع گناهان و آلودگیها وا می دارد . شهوت شکم سرچشمه بسیاری از بیماریهای جسمانی و اخلاقی است تا آنجا که گاهی شکم به بت خطرناکی مبدل نشده و انسان را به پرستش و اطاعت خویش در همه زمینه د راین رابطه درباره ی مردم آخرالزمان

? ها وادار می سازد. پیامبر اکرم فرموده است: زمانی برمردم فرا می رسد که شکم های آنها بت های آنهاست و زنهای آنها قبله های آنهاست و دینارهایشان دینشان و شرفشان متاعشان است در آن زمان از ایمان جز نامی و از اسلام جز رسمی و از قرآن جز درسی باقی نمی ماند. مساجدشان از نظر ساختمان آباد و دل هایشان از نظر هدایت خراب است.

ادامه دارد.. ?- کافی جلد دوم صفحه 79

?- وسائل الشیعه جلد 11 صفحه 199

?- غررالحکم جلد ? صفحه 129-130 و حدیث 4114

(2) نظر
برچسب ها :
jj

ام ذر

بانویى سخنور و همسر ابى ذر

جواد محدثى

در زندگى مشترک زن و مرد, هیچ عاملى به قدرت همدلى و همفکرى, بنیان خانواده را محکم و استوار نمى سازد. زندگانى سراسر فداکارى و مبارزه ابوذر غفارى ـ صحابى والاقدر پیامبر اکرم(ص) ـ از این مزیت برخوردار بود و این زن و شوهر, (ابوذر و ام ذر) همدل و هم ایمان بودند و در صداقت و ثبات قدم نیز, کم نظیر.

دعوت الهى پیامبر خدا تازه آغاز شده بود. در آن دوران نخست, یاران محمد(ص) بسیار اندک بودند و پیوستگان به آیین اسلام, با خطرهاى بسیار مواجه مى شدند. از این رو, مسلمانى, شجاعت و ایثار و از جان گذشتگى بیشترى مى طلبید, و در نتیجه, ارزش گرایش مسلمانان صدر اسلام به دعوت محمد(ص) بیشتر بود.

ام ذر, و همسرش ابوذر, از نخستین گروندگان به وحى و دین خدا بودند و صداقت ایمانشان را هم با یک عمر تلاش و مجاهدت به اثبات رساندند. تا آنجا که رسول خدا(ص) در باره این صحابى شجاع و باایمان فرمود: ((بر راستگوتر از ((ابوذر)), نه آسمان سایه افکنده است, و نه زمین آن را تحمل کرده است)).

شیرزن غفار

((ام ذر)), علاوه بر فضایل معنوى و ایمان والا, از سخنورى و فصاحت و بیان هم برخوردار بود و از زنان شاعر در میان عرب بشمار مى رفت و از شجاعت و بى باکى هم بهره داشت.

در تاریخ است که در سال ششم هجرى, ابوذر مشغول چرانیدن شتران پیامبر بود. یکى از مشرکان به نام ((عیینه بن حصن)), به همراهى عده اى دیگر حمله کردند و شترانى را که در اختیار ابوذر بود به غارت بردند. در این یورش, هم پسر ابوذر به شهادت رسید, هم یکى دیگر از افراد قبیله ((غفار)) کشته شد و هم ((ام ذر)) گرفتار چنگ مهاجمان شد.

((ام ذر)), این زن آزاده اسیر, با آنکه داغ پسر دیده بود, اما غارتگران مهاجم را غافلگیر نموده و سوار بر یکى از شتران شد و شبانه از آنجا که گرفتار بود گریخت و به مدینه آمد. (منتهى الامال).

ام ذر, به خاطر آنکه توفیق داشته در عصر پیامبر اسلام(ص) باشد و به او ایمان آورد و سخنان آن حضرت را بشنود و روایت کند, در ردیف صحابه پیامبر(ص) محسوب مى شود.

ماجراى اسلامآوردن

حادثه اسلامآوردن این زن و شوهر نیز جالب است.

پیامبر اکرم(ص) هرگاه قصد تفریح و مزاح داشت, از ابوذر مى خواست که ماجراى اسلامآوردن خود را بازگو کند. ابوذر نیز آن ماجرا را این گونه روایت مى کند:

در قبیله خویش (پیش از اسلام) بتى داشتیم که نامش ((نهم)) بود. یک روز نزد آن بت رفتم و مقدارى شیر که دوشیده بودم جلویش گذاشتم و رفتم. کمى که از بت دور شده بودم, نگاه خود را دوباره به آن سوى برگرداندم, که ناگهان دیدم سگى آمده و آن شیر را مى خورد. دیدم که سگ, پس از خوردن شیر, پاى خود را بلند کرد و بر آن بت ادرار کرد. همانجا این شعر را سرودم:

((هان! اى نهم! اکنون مقدار شرافت و ارزش تو را دریافتم.

خودم با چشمم دیدم که سگ, آن گونه به تو اهانت کرد, و تو حتى نتوانستى آن سگ را از خود برانى)).

((ام ذر)) که سخن مرا شنید, گفت: گناهى بزرگ و جرمى عظیم مرتکب شدى, که به بت ((نهم)) توهین کردى.

وقتى ماجراى سگ و شیر و بول کردن سگ را بر بت, برایش توضیح دادم, خطاب به من چنین سرود:

((اى پسر وهب! براى ما خدایى بخشنده و بزرگوار بجوى.

آن خدایى (بتى) که نتواند در برابر یک سگ, از خود دفاع کند, خدا نیست.

پرستنده سنگ, گمراه است و انسان خردمند در برابر سنگ, سجده نمى کند.))

رسول خدا(ص) پس از کلام ابوذر, فرمود:

((ام ذر)) راست گفته است که جز گمراهان, کسى سنگ را نمى پرستد ((فما عبدالحجاره غیر غاو)).

از شیفتگان على(ع)

((ام ذر)), تا پایان عمر, به اسلام و رسالت و ولایت وفادار بود.

وى, ارادت خاصى به على(ع) داشت و از شیفتگان او شمرده مى شد. آنگاه هم که شوهر مبارزش ابوذر غفارى, در راه حفظ ارزشهاى اسلام و مبارزه با تبعیض و سو استفاده از بیت المال, مورد غضب دستگاه خلافت قرار گرفت و در تبعیدگاه ((ربذه)) به شهادت رسید, ام ذر با دختر خویش به خانه على بن ابیطالب(ع) آمدند و تحت حمایت و سرپرستى آن بزرگوار قرار گرفتند.

این درس بزرگ ((ام ذر)) به همه بانوانى است که در عصر آشوبهاى فکرى و تبلیغات ناسالم نیز, ((رهبرى صحیح)) را بشناسند و عشق و ولاى او را در سینه بپرورند و حتى با شهادت شوهرشان به دست مخالفان, دست از حمایت از رهبرى و ولایت برندارند.

(0) نظر
برچسب ها :
فرانسه:

فرانسه:

در پاریس صندوقهای جمع آوری کمکهای خیریه و صدقه در فروشگاهها و سوپر مارکتها قرار داده شده.از سال 2002 جامعه مسلمانان فرانسه فعالیتهای خیریه خود را آغاز کرد.و اکنون فعالیتهای خود در میان 22 کشور اسلامی گسترش داده و بسته های کمکهای خیریه خود را بدانجا می فرستد.جمع آوری کمکهای خیریه از طریق صندوق اعانات مربوط به یک سنت قدیمی در جنوب بوردو فرانسه است که اکنون به عنوان سنت مسلمانان تبدیل شده است

(0) نظر
برچسب ها :
مالزي:

مالزی:

با آن که مردم مسلمان مالزی مردمی مدرن به حساب می آیند،اما ماه رمضان باشکوهی را برگزار می کنند اکثر زنان در ماه رمضان اوقات خود را در مساجد مدرن و زیبای مالزی می گذرانند.آنها در مساجد قرآن تلاوت می کنند و نماز می خوانند.مساجد کوچک فراوانی در مالزی وجود داردکه از مشتاقان خانه خدا

لبریز است.بسیاری از زنان همراه خانواده خود در مساجد حضور پیدا می کنند.در جشنهای خانوادگی که به مناسبت ماه رمضان بر پا می شود،کودکان قرآن را از بر می خوانند و به همین خاطر از سوی بزرگترها ی خانواده هدیه ای دریافت می کنند. چلو گوشت،چلو مرغ و فرنی از معروفترین غذاهایی است که درزمان افطار تناول می شود.عید فطر بزرگترین جشن در مالزی است.به هنگام عید فطر مردم مالزی سه روز متوالی جشن می گیرند.

(0) نظر
برچسب ها :
اندونزي:

اندونزی:

پس از غروب آفتاب کلوپهای شبانه،اتاقهای ماساژ،و مکانهای سرگرمی باز می شود.کافه های و رستورانها از انبوه مشتریان سرازیر شده به این مراکز پر می شوند.در قسمت غربی شهر جاکارتا هزارو یک کلوپ شبانه وجود دارد که به احترام ماه رمضان تا زمان افطار بسته می مانند. در طی ماه مبارک رمضان رستورانها از عرضه مشربات الکلی خود داری می کنند.رستوران چینی ها نیز تا زمان افطار بسته است.شادمانی های شبانه،تفریحات،بازیهای مختلف،غذاهای دریایی همه و همه جزئی از فرهنگ مردم اندونزی هنگام ماه رمضان است.

(0) نظر
برچسب ها :
تركيه:

ترکیه:

کشوری مسلمان با دولتی لائیک است.رستورانهای مک دونالد باز است.گرچه مسلمانان ترکیه به احترام ماه رمضان رستورانهای خود را بسته اند اما هیچ کس را دربستن یا باز گذاشتن رستوران اجباری نیست.بازار بزرگ استانبول و مسجد ایاصوفیه در هنگام افطار حال و هوایی دیدنی دارد.روزه داران با خوردن کباب ترکی و چای روزه خود را می گشایند و برای اقامه نماز به باشکوه ترین مسجد ترکیه می روند.در مسجد جای سوزن انداختن هم نیست.اینجا هر کسی با دوستان و اشنایان خود به مسجد امده است.رمضان شبهای استانبول را رونق بخشیده،کاسبی و خرید و فروش تا حوالی سحر ادامه دارد.

شبکه های تلویزیونی ترکیه بر حجم برنامه های تفریحی خود افزوده اند.بزرگترین برنامه ای که این روزها طرفداران فراوانی پیدا کرده(پاپ استار)است.در این برنامه مردم عادی صدای خود را برای خوانندگی امتحان می کنند و هیئت داوران نیز هر بار تعدادی از شرکت کنندگان را غربال می کند.همچنین کانالهای ترکیه برنامه ها مذهبی در هنگام افطار و سحر تدارک دیده اند.مردم مسلمان ترکیه به ماه رمضان بسان یک جشن ملی می نگرند.

(0) نظر
برچسب ها :
آيين رمضان از آسيا تا آفريقا

آیین رمضان از آسیا تا آفریقا

ایین سنتی ماه رمضان همپای تمامی اعیاد و و آداب سنتی در جهان ماهیت فرهنگی به خود گرفته

است.در هر گوشه ای از جهان که مسمانی هست ماه رمضان در ظرف فرهنگ بومی آن منطقه قرار می گیرد و آن چنان با سنتهای محلی خو می گیرد که به سختی می توان ماه رمضان را تنها یک مراسم دینی دانست.سنتهای روزه داری در تلفیق با فرهنگ و سنتهای اجتماعی در هر جامعه ای شکلی خاص به خود گرفته است. بطوریکه آداب روزداری به جزئی از نشانه های مردمشناسی یک ملت تبدیل شده است. این آداب خوراکیهای گوناگون و مراسمهای مختلفی از افطار تا سحر را شامل می شود.این گزارش با جستجو در میان خبرهایی که در رسانه های جهان پیرامون ماه رمضان منتشر شده گوشه هایی از مردمشناسی آیین رمضان را به نمایش می گذارد.

(0) نظر
برچسب ها :
X